Corsica, eigenzinnig uniek

Groepsreis Corsica: 8-daagse rondreis

Vanaf 1.340 euro p.p.

8 dagen/7 nachten

Dé ideale combinatie van cultuur en natuur, met prachtige kusten en een bergachtig binnenland.
Alle hotels in deze rondreis hebben een centrale ligging. Geniet van een typisch Corsicaans diner.

Logo TUI | Real Travel Reisbureau Menen

Uit het aanbod van: TUI Tours

Dag 1

Ajaccio (8 km)

Aankomst in Ajaccio, de hoofdstad van Corsica. Welkom op het eiland van de schoonheid! Ajaccio is de bakermat van Napoleon Bonaparte. Dit is vandaag nog steeds op vele plaatsen in de stad te merken. Bij aankomst brengt een bus je naar het hotel om daarna kennis te maken met de stad. De Place de Gaulle, de kathedraal, de overblijfselen van de citadel op het schiereiland, de Place Foch en het stadhuis staan op het programma. Kortom, de mooiste plekken van Ajaccio.

Dag 2

Sartène – Porto Vecchio (140 km)

Na het ontbijt verlaat je de stad met haar rijke karakter en huizen in natuursteen, richting Porto-Vecchio. Onderweg stop je in Sartène met zijn smalle steegjes. Deze stad wordt ook wel ‘de meest Corsicaanse stad van Corsica’ genoemd. Iets ten zuiden van Sartène kan je genieten van een indrukwekkend uitzicht op de ‘rocher du lion’ (de leeuwenrots) van Roccapina. Diner in restaurant Terrasse de Shegara in Porto-Vecchio.

Dag 3

Bonifacio (55 km)

Vandaag ga je op ontdekkingstocht naar het uiterste zuiden van Corsica, waar de hemel en de zee samenvloeien. Bonifacio is prachtig gelegen op duizelingwekkend steile kalkrotsen en bij helder weer is het 12 kilometer verderop gelegen Italiaanse Sardinië goed te zien. In de jachthaven neem je het treintje naar de versterkte bovenstad om er rond te kuieren in de smalle straten van deze prachtige stad. Om een goed beeld te krijgen van de unieke ligging van de stad maak je een boottocht langs de kliffen en grotten, een echte must! Na het vrije diner in Bonifacio keer je terug naar het hotel in Porto-Vecchio.

Dag 4

Zonza – Corte (120 km)

Via het woud van Ospédale naar Zonza, een middeleeuws dorpje gelegen in de bergachtige regio Alta Rocca. Geniet van het schitterend zicht op de Aiguilles de Bavella met de spitse, granieten rotspunten. Daarna ga je verder naar Corte, gelegen in hartje Corsica. Dit is de enige universiteitsstad van het eiland, die in de 18de eeuw onder Pascal Paoli werd uitgeroepen tot hoofdstad. De vestingen van de citadel overheersen de oude stad en de belvedère biedt een prachtig zicht op het natuurschoon van de streek. Onder begeleiding van onze reisleider maak je een wandeling door deze gezellige stad en breng je een bezoek aan het Musée de la Corse. ’s Avonds geniet je van enkele typische Corsicaanse gerechten.

Dag 5

Porto (85 km)

Na het ontbijt verlaat je Corte en ontdek je een aantal natuurlijke parels van Corsica tijdens de indrukwekkende rit naar Porto. Je rijdt onder meer door het grootste bos van Corsica, la Forêt de Valdu Niellu, de Gorges de Spelunca en het dorpje Evisa. Onderweg krijg je ongetwijfeld de kans om wilde varkens te spotten, die talrijk aanwezig zijn op het eiland. Het badplaatsje Porto bevindt zich aan de Golfe de Porto, dat Unesco Werelderfgoed is. Dit reservaat wordt onder meer gevormd door het natuurreservaat van Scandola, het enige in Europa dat zowel land als zee omvat en is ronduit prachtig. Om Scandola en de Calanques de Piana te ontdekken is een boottocht een absolute must, dit kan je ter plaatse optioneel bijboeken.

Dag 6

Calvi – L’île Rousse (90 km)

Je begeeft je noordwaarts naar de Balagne, ook wel de ‘tuin van Corsica’ genoemd. Dit prachtig gebied staat vol vijgenbomen, olijfgaarden, boomgaarden en palmbomen. Onderweg maak je een stop in Calvi, de belangrijkste stad van deze regio die wordt gedomineerd door de indrukwekkende Citadel. Verder naar L’Île-Rousse, een gezellige badplaats die zijn naam dankt aan de granietrotsen, op het voor de kust gelegen eiland La Pietra, die bij zonsondergang een dieprode kleur krijgen. Geniet hier van de prachtige stranden, kuier over de strandboulevard of neem zoals een local deel aan het petanque spel op de Place Paoli.

Dag 7

Patrimonio – Bastia (70 km)

Corsica is ook gekend om zijn lekkere wijn. Éen van de belangrijkste wijnstreken van het eiland is Patrimonio, je bezoekt hier een wijngaard en krijgt uiteraard ook de kans om te proeven. Nadien gaat de rit verder naar het eindpunt van deze prachtige reis, de grootste havenstad van Corsica, Bastia. Je bezoekt de stad met zijn elegante huizen met geverfde luiken te voet. De oude haven met gezellige restaurantjes aan het water is zonder twijfel ‘the place to be’! Maar ook de bovenstad met de indrukwekkende Citadel is meer dan de moeite waard. De stijlvolle architectuur en het schitterende berglandschap typeren de stad.

Dag 8

Bastia (22 km)

Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht.

Inclusief

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Charleroi tot Charleroi
 • Internationale vluchten met Air Corsica vanuit Charleroi
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt, 2x diner (waarvan 1x typisch Corsicaans diner)
 • Bezoek aan de steden Ajaccio, Sarténe, Bonifacio, Zonza, Corte, Calvi, L’ïle Rousse, Saint-Florent en Bastia.
 • Welkomstdrankje in Golfe Hotel in Porto Vecchio
 • Boottocht & toeristentreintje in Bonifacio
 • Toegangsgelden voor de citadel en het Musée de la Corse in Corte
 • Scenic route tussen Corte en Porto
 • Wijnproeverij in Patrimonio

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Deze promotie boeken? Of wens je meer informatie?

Bel ons

+32 56 51 47 16

Mail ons

info@realtravel.be

Kom langs

Rijselstraat 276, Menen

Groepsreis Corsica: 8-daagse rondreis uit TUI Tours